dieptemassage OF DEEP TISSUE MASSAGELast van chronische pijn?

Tegenwoordig heeft het merendeel van de bevolking bewegingsklachten.  

In slechts 10% van de gevallen is gebleken dat een structureel probleem aan de basis ligt van de pijnklachten.  Indien je pijn hebt bewegen, ligt de hoofdoorzaak waarschijnlijk in de spieren, aangezien de spieren zorgen dat beweging mogelijk is!

Blijvende spierspanning leidt tot vorming van spierverklevingen (myofibrose), de spier blijft dan te vast en de functie ervan vermindert, zodat bewegen pijn gaat doen en je pijnlijke spieren en/of gewrichten krijgt.

 

Wat is dieptemassage en hoe werkt het?

Dieptemassage is een manuele pijnbehandeling die met handen, vingers, knokels en soms ellebogen wordt uitgevoerd.

Bij dieptemassage ga ik voelen waar er zich spierspanningen in het lichaam bevinden en maak ik deze los d.m.v. diepe dwarse fricties op de spier.  Door een diepe druk op de spieren te geven, worden spierverklevingen en spierknopen weggewerkt en kan je terug vrijer bewegen.  Afvalstoffen kunnen weg en verse zuurstof en voedingsstoffen kunnen je cellen weer bereiken.

Zelfs in het geval er klinische afwijkingen zijn vastgesteld (bv. hernia, artrose, artritis,...) kan ik als professionele massagetherapeut complementair ondersteunen zodat de pijn vermindert.

 

Bij welke chronische en acute klachten helpt dieptemassage?

nekpijn en stijve nek

spanningshoofdpijn en migraine

pijnlijke onderrug (ook bij hernia)

pijnlijke schouders - frozen shoulder

tenniselleboog, golfelleboog, carpale tunnel

pijn in heupen 

pijnlijke knieën

vermoeide en/of zware benen

pijn in voeten

hielspoor

sportblessures

...

 

relaxerende massage


De laatste tijd is er steeds meer interesse voor massage gekomen, zowel als therapie als ontspanning.

Een massage is dan ook een effectieve manier om mensen te ontspannen.  Het werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk/emotioneel niveau.

Op lichamelijk vlak verhoogt massage de doorbloeding, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden aangevoerd.  De lymfe wordt gestimuleerd en spierspanningen verminderen.  De hersenen produceren endorfines die voor natuurlijke pijnstilling zorgen.

Ook op geestelijk/emotioneel vlak heeft massage een diepgaande werking.  De emotionele spanningen die dikwijls opgeslagen zitten in de spieren, worden losgemaakt.  De oxytocine die vrijkomt bij menselijke aanraking, zorgt voor onthaasting en genezing doordat het stresshormoon cortisol afneemt.

 

Bij een ontspannende massage masseer ik de volledige achterkant van het lichaam: rug en nek, armen en handen, benen en voeten, en sluit ik af met een gezichtsmassage (indien gewenst).

Ik maak gebruik van 100% natuurlijke oliën.

 

 

 Tarieven Massage :  70 EUR / 55 minuten