VOETREFLEXOLOGIEVoor velen nog onbekend, doch zijn er bronnen gevonden die aantonen dat zelfs duizenden jaren geleden in India, Egypte en China een bepaalde vorm van reflexbehandelingen bestond.

 

Voetreflexologie is de bewerking van reflexzones op de voeten.  Deze zones staan in verbinding met al onze organen en lichaamsdelen.  Door het geven van druk op een bepaalde zone van de voet, ontstaat een reactie elders in het lichaam.  Op deze manier wordt de energiedoorstroming in het lichaam hersteld en kunnen bepaalde klachten verminderen en zelfs verdwijnen.  Voetreflexologie verhoogt tevens de immuniteit. Het is een zeer aangename, relaxerende behandeling die ook zeer goed preventief kan aangewend worden.

 

Na de basiscursus voetreflexologie die standaard in de opleiding als gezondheidsconsulent opgenomen is, heb ik daarna ook het specialisatiejaar gevolgd. In Nederland heb ik tevens een cursus voetdiagnostiek bij Els Matthijssen gedaan, waardoor ik al een deel informatie kan opdoen over hoe de persoon voor me op dat moment functioneert.

Voetreflexologie kan ondersteunend werken bij o.a. hoofdpijn, slapeloosheid, sinusitis, bijnieruitputting,...

 


zwangerschapsvoetreflexologie


Een zwangerschap is een zeer ingrijpende gebeurtenis in het leven van een vrouw.  Niet alleen lichamelijk gebeurt er vanalles, evenzeer op emotioneel gebied brengt een zwangerschap veel teweeg.  elke zwangerschap is anders en elke vrouw beleeft haar zwangerschap(pen) ook anders.  Er wordt niet alleen een baby geboren, maar ook een moeder.  Het is één van de grote wonderen in het leven.

Voor mij als gezondheidsconsulente is het dan ook zeer boeiend en verrijkend om zwangeren te mogen/kunnen begeleiden in één van de belangrijkste perioden uit hun leven!

De zwangerschap is een hele bijzondere periode, maar toch ook een periode van chaos van hormonen, ochtendmisselijkheid en allerlei kwaaltjes zoals rugpijn, constipatie, oedeem, slapeloosheid,... die het de zwangerschap er niet makkelijker op maken.  Zwangerschapsvoetreflexologie kan je helpen om deze ongemakken op te vangen.  Het is tevens zeer rustgevend, zowel voor de moeder als voor de baby.  Het bevordert je natuurlijke evenwicht zodat de optimale omstandigheden worden gecreëerd voor een aangename zwangerschap en een voorspoedige bevalling.

Zwangerschapsvoetreflexologie kan een levensvatbare foetus niet laten afsterven of vroeger laten afkomen, en is volkomen veilig gedurende de hele zwangerschap.

Ook na de bevalling kan voetreflexologie je enorm helpen om je lichaam terug in evenwicht te brengen, terug naar een niet-zwangere staat.

 

 Tarieven Voetreflexologie :  70 EUR voor 55 minuten