dieptemassageTegenwoordig heeft het merendeel van de bevolking bewegingsklachten.  Wie heeft er geen last van rugpijn, nekpijn, tennis- of golfelleboog, kniepijn, schouderpijn,...?

Bij bewegingsklachten is gebleken dat slechts 10% van de gevallen er een structureel probleem is dat waarschijnlijk aan de basis ligt van de pijnklachten.  Indien je pijn hebt bij het bewegen, ligt de hoofdoorzaak waarschijnlijk in de spieren, aangezien de spieren zorgen dat beweging mogelijk is!

Blijvende spierspanning leidt tot vorming van spierverklevingen (myofibrose), de spier blijft dan te vast en de functie ervan vermindert, zodat bewegen pijn gaat doen.

Bij dieptemassage ga ik voelen waar er zich spierspanningen in het lichaam bevinden en maak ik deze los d.m.v. diepe dwarse fricties op de spier.

Zelfs in het geval er toch klinische afwijkingen zijn vastgesteld (bv. hernia, artrose, artritis, geknelde zenuw,...) kan ik als gezondheidsconsulente complementair ondersteunen zodat de pijn vermindert.

 

 

relaxerende massage


De laatste tijd is er steeds meer interesse voor massage gekomen, zowel als therapie als ontspanning.

Een massage is dan ook een effectieve manier om mensen te ontspannen.  Het werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk/emotioneel niveau.

Op lichamelijk vlak verhoogt massage de doorbloeding, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en voedingsstoffen beter worden aangevoerd.  De lymfe wordt gestimuleerd en spierspanningen verminderen.  De hersenen produceren endorfines die voor natuurlijke pijnstilling zorgen.

Ook op geestelijk/emotioneel vlak heeft massage een diepgaande werking.  De emotionele spanningen die dikwijls opgeslagen zitten in de spieren, worden losgemaakt.  De oxytocine die vrijkomt bij menselijke aanraking, zorgt voor onthaasting en genezing doordat het stresshormoon cortisol afneemt.

 

Bij een ontspannende massage masseer ik de volledige achterkant van het lichaam: rug en nek, armen en handen, benen en voeten, en sluit ik af met een gezichtsmassage (indien gewenst).

Ik maak gebruik van 100% natuurlijke oliën.

 

 

 Tarieven Massage :  70 EUR / 55 minuten