orthomoleculair adviesDe genezende kracht van voeding wordt nogal eens onderschat.  Gezonde voeding is waarschijnlijk één van de belangrijkste maatregelen die kunnen genomen worden om terug gezond te worden en/of om gezond te blijven.  In de Chinese geneeskunde is voeding zelfs één van de vijf pijlers.  De laatste 40 jaar is er in onze maatschappij een sterke toename van chronische ziekten, en voeding speelt hierbij een grote rol.

Alhoewel voeding zeer individueel is (wat gezond is voor de ene, is niet noodzakelijkerwijs gezond voor de andere), zijn er toch een aantal basisregels die voor iedereen gelden.

Soms is gezonde voeding alleen niet voldoende om ons te voorzien van alle vitamines en mineralen die we nodig hebben.  Zelfs bij mensen die het qua voeding zeer goed doen, kunnen zich tekorten voordoen: ten eerste is de kwaliteit van ons voedsel achteruit gegaan, en ten tweede is de verwerking van het voedsel niet altijd wat het zou moeten zijn.  Bovendien hebben bepaalde bevolkingsgroepen een grotere behoefte (bv. opgroeiende kinderen, zwangeren, sporters, herstellenden na ziekte of operatie,...).

Voor het behoud van een goede gezondheid kunnen kruiden en/of voedingssupplementen een belangrijke ondersteuning bieden.

Als gezondheidsconsulente kan ik samen met jou bekijken of je voedingspatroon al dan niet in orde is, waar we verbeteringen kunnen aanbrengen en of het raadzaam is om eventueel te verder te ondersteunen met voedingssupplementen.

 

 

 


 

 Tarieven Voeding :  70 EUR / 55 minuten