mijn verhaalMijn naam is Nancy de Moor.

In 1996 studeerde ik af aan de Karel De Grotehogeschool en behaalde mijn diploma A1 secretariaatsmanagement-talen.  Sindsdien ben ik altijd werkzaam geweest in de financiële sector.

 

Als leerling in de lagere school al kon ik me niet tevreden stellen met wat de juf of de meester vertelden in de klas en ging ik reeds zelf op zoek naar de antwoorden op de vragen waarmee ik toen zat: "Hoe is alles ontstaan?  Wat is de zin van het leven?  Wat gebeurt er na de dood?  Hoe komt het dat er zoveel verschillende godsdiensten zijn?"

 

Ik heb heel wat boeken verslonden om uiteindelijk tot mijn eigen inzichten te komen.  Een leerproces stopt nooit natuurlijk!

Als puber voelde ik me dan weer enorm verbonden met de indianencultuur.  De manier waarop zij vreedzaam en respectvol omgingen met heel de natuur, intrigeerde me.  150 jaar geleden stelden zij de ecologische problematiek reeds aan de kaak.  Toen al begrepen zij dat alles met elkaar verbonden is en dat levensvormen elkaar nodig hebben om te kunnen voortbestaan.  "Wie aan één ding uit de natuur trekt, komt erachter dat de rest van de wereld eraan vastzit." beweerde John Muir, Amerikaans natuurbeschermer.

 

In 2000 werd ik zwanger van mijn zoon en zette ik mijn spirituele zoektocht verder.  Ik heb indertijd enkele cursussen astrologie gevolgd.  Het was boeiend om te leren hoe de planeten en hun onderlinge positie invloed kunnen uitoefenen op ons als persoon en hoe deze studie kan bijdragen tot meer inzicht en zelfbewustzijn.  De planeten kunnen ons onthullen op welke manier we deel uitmaken van een veel groter geheel.

 

Toen mijn zoon een paar jaar oud was, kampte hij met vrij ernstige gezondheidsproblemen.  Ik heb toen soelaas gevonden bij een geweldige homeopaat en osteopaat.  Sindsdien ben ik tot de vaststelling gekomen dat de natuur in alles voorziet wat we nodig hebben om gezond te worden en/of te blijven en geraakte ik geboeid door de natuurlijke gezondheidszorg.  Ziekte is geen straf, maar wil ons enkel duidelijk maken dat er iets niet in evenwicht is in ons leven.

 

In 2012 rondde ik de 4-jarige opleiding als gezondheidsconsulente af aan de Levensschool in Tongerlo, de academie voor integrale gezondheidszorg.  Deze opleiding omvat alle aspecten van het mens-zijn: zowel het fysieke, het emotionele, het mentale als het spirituele komen aan bod.  Ik heb direct daarna ingangsexamen gedaan voor de beroepsvereniging voor gezondheidsbegeleiders (VGB).  Deze organisatie is een netwerk voor zowel de leden als hun klanten.  Ze ziet er ook op toe dat de leden aan bepaalde criteria voldoen zoals professionaliteit en bijscholing.  Ondertussen ben ik ook lid van Bevo (Beroepsvereniging van professionele reflexologisten) en BBOW (Beroepsvereniging voor orthomoleculaire wetenschappen).

 

Ongeacht onze individuele situatie, ons verleden of onze leeftijd, beschikken we allemaal over een innerlijke wijsheid die ons kan helpen om elke dag gezond te blijven.  Dit lichaamseigen afweersysteem is een intelligent systeem dat het leven altijd optimaal beschermt.  Het is steeds deze eigen levenskracht die een ziek organisme terug in balans brengt.

 

Als gezondheidsconsulente kan ik jou helpen om jouw zelfherstellend mechanisme te versterken met natuurlijke methodes.

Ik maak gebruik van methodes voor hulpverlening die gericht zijn op het wegnemen van factoren die je levenskracht verzwakken (vb. verminderen van stress door relaxatie, elimineren van gifstoffen door zuiveringskuren, verminderen van angsten/verdriet door bachbloesems) en/of methodes die je levenskracht versterken (vb. gezonde voeding, voetreflexologie, ademhalingsoefeningen).  In de praktijk is dit dikwijls een combinatie van verschillende methodes.

 

Wanneer er in je leven een ziekmakende factor aanwezig is (vaak emotioneel), gaat je levenskracht afnemen.  Dit gaat vaak gepaard met vermoeidheid, lusteloosheid, neerslachtigheid...  Kortom: je voelt je niet goed in je vel.  Wanneer je dan een arts raadpleegt, zal deze vaak geen klinische bevindingen kunnen vaststellen.  In deze fase kan ik als gezondheidsconsulente jou op een natuurlijke manier een brede ondersteuning bieden!  Ik luister naar je verhaal en ga samen met jou op zoek naar de beste methode(s) om terug in balans te komen.

 

Als mens hebben we de verantwoordelijkheid om onze gezondheid zoveel mogelijk zelf te bewaken en te bevorderen.  We hoeven niet langer te denken dat we slachtoffer zijn van ons eigen lichaam.  Onze ziekten zijn bedoeld om te zorgen dat we stil blijven staan, rust nemen en onze aandacht weer richten op wat echt belangrijk is voor ons.  Om tot echte genezing te komen, moeten we naar alle aspecten van ons leven durven kijken en onze kracht gebruiken om daarin veranderingen aan te brengen.

 

Dit betekent dat je actief kunt meewerken aan je genezingsproces.

Neem je eigen lot in handen en word baas over je eigen leven!

 

 

"De wereld die we hebben geschapen, is een product van ons denken.  Die kan niet worden veranderd zonder ook ons denken te veranderen."

Albert Einstein