VOETREFLEXOLOGIEVoor velen nog onbekend, doch zijn er bronnen gevonden die aantonen dat zelfs duizenden jaren geleden in India, Egypte en China een bepaalde vorm van reflexbehandelingen bestond.

 

Voetreflexologie is de bewerking van reflexzones op de voeten.  Deze zones staan in verbinding met al onze organen en lichaamsdelen.  Door het geven van druk op een bepaalde zone van de voet, ontstaat een reactie elders in het lichaam.  Op deze manier wordt de energiedoorstroming in het lichaam hersteld en kunnen bepaalde klachten verminderen en zelfs verdwijnen.  Voetreflexologie verhoogt tevens de immuniteit. Het is een zeer aangename, relaxerende behandeling die ook zeer goed preventief kan aangewend worden.

 

Na de basiscursus voetreflexologie die standaard in de opleiding als gezondheidsconsulent opgenomen is, heb ik daarna ook het specialisatiejaar gevolgd. In Nederland heb ik tevens een cursus voetdiagnostiek bij Els Matthijssen gedaan, waardoor ik al een deel informatie kan opdoen over hoe de persoon voor me op dat moment functioneert.

Voetreflexologie kan ondersteunend werken bij o.a. hoofdpijn, slapeloosheid, sinusitis, bijnieruitputting,...

 

vruchtbaarheidsvoetreflexologie


Tegenwoordig worden meer koppels geconfronteerd met een ongewilde kinderloosheid.  Het feit dat je niet direct zwanger geraakt, kan een grote impact hebben op de personen afzonderlijk, het koppel als geheel en op de omgeving.

Dikwijls wordt er door de arts niet direct een oorzaak gevonden voor de verminderde vruchtbaarheid.

Of je nu op een natuurlijke manier zwanger wil worden of in een medisch traject zit, je kunt zelf veel doen om het proces van zwanger worden te bevorderen.  Als gezondheidsconsulente kan ik jou daarin begeleiden, door je bewust te leren omgaan met o.a. aspecten als voeding en beweging.  Samen met jou ga ik mogelijke oorzaken onderzoeken (bv. voeding, cyclusstoornissen, levensstijl, medicatie,...) en kan ik met voetreflexologie je lichaam in een zo geschikt mogelijke staat brengen zodat het klaar is om nieuw leven te ontvangen.  Gezond leven vergroot je kans om zwanger te gerake en het geeft je ongeboren kind een goede basis om zich te ontwikkelen.

Uit onderzoek blijkt dat stress een belangrijke rol speelt bij het uitblijven van een zwangerschap. Voetreflexologie is een krachtige natuurlijke methode voor de aanpak van stress aangezien het parasympathisch zenuwstelsel gestimuleerd wordt.  Het brengt je lichaam meer in balans zodat de kans op een zwangerschap wordt vergroot en de geboorte van een gezonde baby realiteit kan worden.

Bij kunstmatige vruchtbaarheidsbehandelingen kan voetreflexologie aanvullend een meerwaarde betekenen.

Ook na een miskraam is het raadzaam om voetreflexologie te laten uitvoeren zodat het lichaam sneller zijn evenwicht terugvindt.

zwangerschapsvoetreflexologie


Een zwangerschap is een zeer ingrijpende gebeurtenis in het leven van een vrouw.  Niet alleen lichamelijk gebeurt er vanalles, evenzeer op emotioneel gebied brengt een zwangerschap veel teweeg.  elke zwangerschap is anders en elke vrouw beleeft haar zwangerschap(pen) ook anders.  Er wordt niet alleen een baby geboren, maar ook een moeder.  Het is één van de grote wonderen in het leven.

Voor mij als gezondheidsconsulente is het dan ook zeer boeiend en verrijkend om zwangeren te mogen/kunnen begeleiden in één van de belangrijkste perioden uit hun leven!

De zwangerschap is een hele bijzondere periode, maar toch ook een periode van chaos van hormonen, ochtendmisselijkheid en allerlei kwaaltjes zoals rugpijn, constipatie, oedeem, slapeloosheid,... die het de zwangerschap er niet makkelijker op maken.  Zwangerschapsvoetreflexologie kan je helpen om deze ongemakken op te vangen.  Het is tevens zeer rustgevend, zowel voor de moeder als voor de baby.  Het bevordert je natuurlijke evenwicht zodat de optimale omstandigheden worden gecreëerd voor een aangename zwangerschap en een voorspoedige bevalling.

Zwangerschapsvoetreflexologie kan een levensvatbare foetus niet laten afsterven of vroeger laten afkomen, en is volkomen veilig gedurende de hele zwangerschap.

Ook na de bevalling kan voetreflexologie je enorm helpen om je lichaam terug in evenwicht te brengen, terug naar een niet-zwangere staat.

 

 Tarieven Voetreflexologie :  60 EUR voor 55 minuten